#teamgo4food topper Madelinde

Ik stel je graag voor aan deze leuke topper ze is een echte doorzetter die weet wat ze wil, lekker sportief en werkt met veel liefde in de kinderopvang als pedagogisch medewerkster, haar passie is schrijven en knutselen. Zij gaat ons op de hoogte houden. Ze gaat dit gehele traject met jullie delen als extra stok achter de deur en als extra motivatie! 

Binnenkort schrijft ze een leuk stukje hierover en ze gaat dit delen. Iedereen die start bij Go 4 Food & Fit heeft een persoonlijk doel.

Om Madelinde te volgen op facebook kun je hier klikken en om haar te volgen op instagram kun je hier klikken

start datum: 23-04-2020

persoonlijke doel: ze wil rond de 30 kg afvallenUpdate 26-6-2020 

20-07-2020:

Alweer 2 weken verder. Beetje drukke weken gehad. Maar hier dan een persoonlijk blog van mij van de afgelopen 2 weken.

Het waren me 2 weken met ups en downs. De eerste helft ging super goed. Alleen het wegen op donderdag 9 juli zei wat anders. Ik was iets aangekomen, maar dat is dan het nadeel van een vrouw zijn. Hallo menstruatie. Ik heb dan gelukkig geen trek in lekkere dingen, maar eigenlijk helemaal geen trek of honger.

Maar het doel was om af te vallen. Ik ging met een goed gevoel weg uit Culemborg.

Ik mocht ook weer sporten dus lekker wezen sporten, had niet zoveel zin. Maar toch gaan. En het was lekker en fijn. Mijn spieren waren weer wakker gemaakt.

Nu hebben wij een weekje vakantie. Het zou een weekje vakantie zijn met goed opletten op mijn eten zodat ik gewoon ging afvallen. De ontbijtjes gingen goed. Het was yoghurt met muesli of een cracker met een gekookt ei.

Maar de andere eetmomenten waren erg verkeerd. Ook het avond eten ging mis. Ik zat echt in de vakantie modus.

Waar ging het mis deze week. Ik was 11 juli jarig, omdat ik mijn verjaardag vierde gingen we die vrijdag sushi eten. Ook om onze vakantie in te luiden. Dat was smullen maar zo verkeerd. Carolien had nog gezegd doe het niet, maar ik ben een eigenwijze dame, dus we gingen. Zaterdag mijn verjaardag en we gingen BBQen, maar zoals misschien meer mensen weten kan je op je eigen verjaardag niet echt eten. Zondag hadden we wel lekker een couscous salade gegeten dat hadden we meegenomen op de boot. Deze dag ging eigenlijk goed. Maandag dagje dierentuin. We hadden alles zelf meegenomen. We hadden genoten van de dierentuin. Eind van de middag lekker wezen varen, maar in de avond beide geen zin om te koken. Echt slecht van ons. Dus gingen we tapas eten. Was natuurlijk erg lekker, maar zo verkeerd. Dinsdag zou mijn oma jarig zijn, wij gingen naar Culemborg. Daar hebben we gegeten bij mijn ouders bloemkool met een bal gehakt. Bloemkool in mijn lievelingsgroente. Ook nog een kwark taart op. Woensdag hadden we niet veel op het programma staan. Even lekker wezen varen. En in de avond naar een kip restaurant geweest. Dit was mijn vakantie. Maar je kan beter zeggen mijn vreet vakantie.

Afgelopen donderdag gewogen en dit was een niet een hele goede weeg uitslag, daarover donderdag meer. Dus moet op de blaren gaan zitten. Ga wel met Carolien sporten voor de eerste keer. Ben benieuwd, maar dat vertel ik volgende week.

Morgen weer knallen en normaal gaan eten. Want Carolien is zo lief om ons eten voor in de avond ook te verzinnen, want dat vind ik moeilijk.

Madelinde je moet echt gaan knallen nu, anders ga je doel nooit halen. Want dit is niet de bedoeling. KNALLEN.

 

Liefs Madelinde 

9-7-2020:

En dan is de week weer voorbij. Wat gaat het snel, eigenlijk veel te snel.

Mijn weeguitslag van vorige week wat niet al te best. Ik moest meer gaan drinken. Nou dat is redelijk gelukt. De ene dag beter dan de andere dag. Wel steeds 4 flesjes en soms 5 of zelfs 6 flesjes.

En ik mocht niet te veel nadenken over eten. Ik moest gaan lezen mijn schema en dat moet ik eten. Dat is deze week ook goed gelukt. Wij hadden al vast gekookt voor een paar dagen. Hoefde we alleen maar op te warmen en eten maar.

Dat was ons goed bevallen dus dit blijven we doen. En zeker nu dat de sportschool weer open is. Eten en dan sporten. Heerlijk.

Ik ga maandag sporten. En dan 3x per week. Zo fijn dat de sportschool weer open mogen. Dan eens kijken of mijn lijf gaat veranderen.

Van het weekend waren we in Culemborg. Lekker even rondje centrum. En een lekker lunch gedaan. Wat hebben wij genoten. Dat was dan ook meteen mijn soort van joker die ik 1x per week mag inleveren voor wat anders. Ik kies dan voor of een lekkere lunch of uit eten, maar een smul plankje in de avond is ook lekker. Wij doen dat altijd op zaterdag. Dat is dan echt genieten. En geeft mij een voldaan gevoel. Ik kan dan weer de hele week knallen. En tuurlijk heb ik ook meer moeilijke momenten, maar ik moet echt gaan vechten tegen mijn kilo's

Het is echt vechten tegen de kilo's omdat mijn schildklier te langzaam werkt, alleen dat gebruikt ik niet als excuus. Ik slik daar medicijnen voor. Alleen ben ik erg laks met het slikken van deze medicijnen. Maar deze week heb ik het trouw elke ochtend ingenomen. Ik voel zeker verschil met deze week of de andere weken ervoor. Ik had ze namelijk al 5 weken niet ingenomen. Ik merk dan dat ik erg futloos en moe ben, maar ook mijn ontlasting is nu beter dan daar voor. Dus wat heb ik geleerd dat ik het echt moet gaan slikken, dat de medicijnen bij mij horen. En niet meer eigenwijs zijn.

Verder wil ik nog iets delen met jullie. Ik doe stiekem eten. Als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen dan neem ik een twix mee, als ik in de rij sta bij de AH bijvoorbeeld. Of met tanken iets lekkers meenemen. Ik schaam me daar natuurlijk voor tegen over Carolien omdat zij mij zo goed begeleid. Ik zeg dat doe ik niet meer, maar ik doe het wel. En ook tegen over Herman mijn vriend. Hij zorgt elke avond dat er een gezond bord eten op tafel staat. Het eten is allemaal meer werk omdat we het afwegen ben hem ook zo dankbaar. Deze week heb ik niks stiekem gedaan. Ben in mijn pauze binnen gebleven om mezelf te beschermen. Maar wil toch volgende week weer gaan wandelen in mijn pauze een half uur.

Het is echt een achtbaan deze strijd, maar ik geef niet op. Er staan lieve mensen achter mij om mij te steunen en te helpen en die ben ik zo dankbaar. En dit meen ik.

Deze blog heb ik met tranen in mijn ogen gemaakt voor jullie. Omdat ik niet aan de grote klok hang over dan mijn schildklier langzaam werkt en dat ik toch stiekem eet. Ik ga jullie hierover in betrekken in mijn blogjes. Zodat het persoonlijk wordt voor jullie en jullie ook meer over mij gaan te weten komen.

#opgevenisgeenoptie

#strijdtegendekilo's

 

Liefs een echt strijder Madelinde 

En dan is het alweer donderdag geweest. Jeetje gaat het snel.

De zon heeft zich goed laten zien de afgelopen dagen. Maar voor mij betekent dat nog meer onzekerheid over mijn lijf. Ik hou van de zomer. Alleen de kleding is niet echt mijn ding in de zomer.

We gaan wat bloter en dat vind ik persoonlijk niet echt prettig. En ik moest op pad voor kleding. Samen met mijn mama ben ik naar Den Bosch geweest. Moet wel bekennen super leuke kleding gekocht.

En heb zelfs een badpak gekocht waar ik me prettig in voel. We gaan proberen om te genieten van deze mooie zomer. Door dit weer heb ik minder honger. 

Ook deze week drama met eten, ik denk te veel na over eten. Maar nu heb ik bedacht maakt een week schema voor het eten. En ik ga vooruit koken. Is toch zonde om eten weg te gooien. Het leven is al duur zat. En dan mag ik van mezelf op zaterdag iets lekkers, dat kan zijn een lunch of avond eten, maar kan natuurlijk ook zijn een lekkere ijsje van de ijssalon.

Maar ik ben natuurlijk helemaal blij dat de sportschool weer open mogen. Meteen in mijn app 2 lesjes geboekt. Kan niet wachten. Zo blij!!!!!!!!

En ik keek ook naar mijn sociaal media ik moet daar weer meer gaan delen. Dus vanaf vandaag gaan we weer elke dag wat delen met jullie waar ik mee bezig ben.

Ook moet ik een handigheid krijgen om elke week een leuke blog te maken voor jullie. Mijn week begint van donderdag tot donderdag, bij de meeste mensen maandag tot maandag.

Ik ga zo naar Carolien, kijken wat de schade is. Geen goed gevoel over. Maar dat horen jullie volgende week. 

25-6-2020

Na een week goed ziek te zijn geweest. Ben ik weer gaan werken. Heerlijk ik heb mijn kindjes op werk goed gemist. 

Weer een normaal ritme, dat denk je dan. Maar helaas is dat niet waar. Wat heb ik een moeilijke week gehad. Afvallen is toch wel erg lastig. Ik denk teveel na over dingen. En daar wordt ik gek van.

Heb ik een mooi schema gekregen met alles wat ik mag eten, maar toch ga ik nadenken over wat we gaan eten. Alleen het avond eten is toch wel lastig. De rest gaat super goed. Het water drinken ook. Maandag dinsdag woensdag en vrijdag gaan super goed, maar dan donderdag zaterdag en zondag is lastig. Op mijn werk dagen zit ik in het ritme van de kinderen en de andere dagen is het ritme toch weg. Dus had bedacht ga de wekker zetten om te eten op die dagen, ik hoop dat het help. We blijven knokken voor mijn kilo's. Ook wil ik graag sporten. Ik wil 2x per week gaan sporten. Maar zou blij zijn als het 1 juli is en weer 2x per week naar de sportschool kan gaan. En op mijn werk ga ik elke keer in mijn pauze wandelen. Dan moet het toch goed komen.

Was dan ook helaas niet afgevallen dus Carolien heeft mijn schema wat aangepast omdat ik niet sport zoals ik dat deed voor de Corona. Een week met nieuwe doelen en een aangepast schema. Doelen deze week:

* 2x per week sporten

* 1 kilo afvallen


Ik ga mijn best doen. Ik hoop jullie ook. Heb jij nog leuke tips voor het ritme in mijn leven dan hoor ik het graag.

Fijne afval week allemaal 

Groetjes Madelinde

11-6-2020:

Vanaf nu worden het week blogs. Elke donderdag zal Carolien mijn verhaal tegen mijn kilo's op haar site zetten.

Vorige week kreeg ik een doel mee voor die week. Dat was 1.1 kilo afvallen. Of dat gelukt is weet ik niet, want ik werd ziek. Had last van hoesten en benauwdheid. Nee gelukkig geen corona. Maar moest wel de hele week thuis blijven. Maar gelukkig ben ik wel door gegaan met goed eten en veel water drinken en thee. Want ik ben echt een theeleut.

Ik denk dat ik wel ben afgevallen. Ik voel het wel aan mijn lichaam dat het langzaam aan het veranderen is.

Water drinken vind ik best lastig. Ik had bedacht ik ga 4 flesjes halen bij de Hema. Elke ochtend alles vullen en eind van de dag moeten deze allemaal op zijn. En heb ik 2 liter water gedronken. Alleen een nadeel is dat je vaak naar de wc moet, maar alles voor mijn doel. En deze flesjes helpen mijn echt de dag door. Elke dag weer trots als ik ze alle 4 leeg heb gedronken.

Vanochtend een telefonisch gesprek gehad met Carolien. En dat was weer fijn. Volgende week weer op de weegschaal en dan hopen dat mijn doel bereik is. Dat die 1.1 kilo er af is en misschien nog wel iets meer.

Ook deze week gaan we weer met volle gas vooruit. Weer wat sporten en wandelen. Nu nog even rustig aan. En dan vanaf zaterdag weer wat sporten.

Ik blijf de strijd tegen mijn kilo's voortzetten. Ik ben nog steeds enthousiast dat ik 30 kilo kan afvallen. Ben ook blij dat vanaf 1 juli de sportscholen weer open gaan.

Ga dan ook vanaf 1 juli elke donderdag 1 op 1 training volgen bij Fit City in Culemborg. Ook zij gaan mij helpen met mijn kilo's. Voor nu nog sporten via you tube, maar komt allemaal goed.

Liefs Madelinde 

 

De maand mei begon ik enthousiast met hardlopen samen met mijn vriend Herman, maar helaas hebben we dat niet veel gedaan. Het sporten is toch wel een probleem, als de sportscholen niet open zijn. Thuis sporten is iets wat ik echt moet plannen in mijn agenda. Maar komt vast goed in de maand juni.

Heb we wat gesport en ben gaan fietsen, wandelen, pump, yoga en hipthigh. In de maand juni ga ik een challenge doen. Moet dan wandelen 20 minuten en training via you tube van 20 minuten. Daar vertel ik in mijn volgende blog over.

Ik ben in totaal 2.2 kilo afgevallen in de maand mei. Ik ben tevreden, maar kan altijd beter. Had liever 5 kilo minder willen wegen. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Er waren veel moeilijke momenten. En weet niet zo goed hoe ik daarmee moet omgaan. Ik hou zo van lekker en gezellig eten.

Dus wat had ik bedacht met water drinken want dat is natuurlijk mega belangrijk. Gelukkig vind ik water niet vies maar lekker. Heb ik 4 flesjes gehaald bij de Hema van 500 ml, die allemaal vullen met water en dat moet dan eind van de dag op zijn. Dat heb ik nu een paar dagen gedaan en dat gaat super goed.

Ik mocht vanaf 11 mei weer 4 dagen werken dus mijn eetschema komt weer goed van pas. Ik eet met de kinderen mee. Dus heb een ritme en nu proberen om dat ritme ook thuis te gaan doen. En dat is vrij moeilijk, maar het gaat me goed af. Ik doe echt mijn best.

 Ik moet nog gaan zoeken hoe ik mijn blog wil gaan doen. En ik dacht elke week een blog te maken. Dat op donderdag te doen. Op donderdag is mijn weegmoment bij Carolien.

Sinds vorige week maken we week doelen. En vind het leuk om jullie mee te nemen in mijn weekdoelen. Hoe dat gaat of het goed gaat of juist slecht.

Mijn doel voor de week was 1,4 kilo afvallen. Ik zal daar donderdag een blog over schrijven hoe dat gegaan is.


Ik ben te volgen op facebook via fitgirl madelinde en op instagram via madje81

 

Liefs Madelinde 

 


Ik zal mezelf even voorstellen Ik ben Madelinde en ben 38 jaar. Woon samen met mijn vriend Herman in Vinkeveen. Ik werk in de kinderopvang op een peutergroep.

Ik kamp al een aantal jaar met overgewicht. Heb daar zelf al een aantal verschillende dingen gedaan om af te vallen. De ene ging beter dan de ander. De kilo's gingen er wel vanaf maar kwamen weer net zo hard terug. De strijd is moeilijk tegen je kilo's.

 Ik dacht begin dit jaar maar weer eens met afvallen. Dus trok ik de stoute schoenen aan en heb Carolien een mail gestuurd. Met de vraag of ze me weer wil helpen. En gelukkig zei ze ja natuurlijk. Dus de strijd ben ik weer aan gegaan met de kilo's. ik was gemotiveerd niet normaal. Ging 3x per week naar de sportschool. En het ging me goed af. Tuurlijk heb je wel eens een terug val. En dan vooral in de weekenden. Gezellig samen thuis en wij houden beide van lekker eten. Maar toen helaas overleed mijn oma. Mijn oma waar ik altijd bij terecht kon als het niet goed ging. Toen begon ik weer onregelmatig te eten of helemaal niet te eten. Maar ook op momenten dat je eigenlijk niet hoef te eten. En de kilo's kwamen er weer aan. Echt stom maar had zoveel verdriet. 

Het moment dat de knop weer om was om weer af te gaan vallen, kwam de corona crisis. Wij waren beide een beetje verkouden en moesten thuis blijven. En dan raad je het al, ik kwam aan in deze crisis. Sportschool was dicht mijn werk ging wel gewoon door maar i.p.v. 4 dagen werken werden het maar 2 dagen werken. Mijn kilo's werden wat meer. En kwam aan, toen dacht ik dit kan echt niet meer Madelinde. Zoek een ritme. Want dat heb ik echt nodig een ritme.

Toen kwam Carolien met een win actie. Een hele leuke winactie. Ik dacht ik doe mee, maar als ik het niet wordt dan ga ik nog met de billen bloot. Haar actie was 3 maanden begeleiding en met wel met foto en je ervaring delen op sociale media. Ik dacht super leuk. En ging nadenken. Had voor mezelf iets bedacht om nog een stok achter de deur te hebben.  Want die extra stok achter de deur of die schop onder de kont heb ik echt nodig.

Heb hier Herman bij betrokken want hij moet er wel een deel achter staan vind ik. En samen ben je sterk. Dus mijn plan is om in ongeveer 6 maanden 30 kilo af te vallen. En dan hoor ik je denken jeetje Madelinde dat is wel erg veel. Maar je moet ergens beginnen. Dus vandaar 30 kilo. Ik start vrijdag 1 mei en dan 6 maanden lang. En ik weet dat ik het kan. En genoeg lieve mensen om mij heen heb die mijn willen en kunnen steunen.

Maar ik neem jullie mee in mijn strijd tegen de kilo's elke maand ga ik daar over schrijven wat ik heb mee gemaakt wanneer mijn goede en slechte momenten zijn geweest. Hier komen leuke maar ook foto's waar ik bij denk moet dit nu echt. En hoop hierdoor veranderen te gaan zien.

Carolien vond dit een leuk plan, dus ook wij samen gaan deze strijd aan met mijn kilo's. 

Carolien stelde mij wat vragen, dus hierbij de antwoorden ;-) :

1. Wat was voor jou de reden/motivatie om bij Go 4 Food & fit te starten?

Een aantal jaar geleden ben ik al eens bij Carolien geweest, de kilo's gingen toen goed naar beneden. Maar door privé dingen ben ik gestopt. Maar ik vond haar begeleiding zo fijn en prettig dat ik deze uitdaging weer aan wilde gaan met haar.

2. Wat hoop je op korte en op lange termijn te bereiken met de begeleiding?

Op lange termijn natuurlijk mijn 30 kilo in 6 maanden. En dan ga ik deze splitten over 3 maanden 15 kilo. Dat is dan elke maand 5 kilo.     (best wel een druk zit er achter die kilo's als je het zo ziet staan, maar ik ga ervoor)

3. Had je gedurende de eerste week/weken last van opstartproblemen of wat het meteen hup gaan?

Het was beide. Doordeweeks ging het meteen goed en zat ik er meteen lekker in, maar die weekenden was en zijn lastig.

4. Als jij de begeleiding zou kunnen aanpassen, wat zou je dan aankaarten?

Ik heb op dit moment niks aan te kaarten, want alles is bespreekbaar met jou.

5. Wat was tot nu toe het grootste hoogte en of dieptepunten uit je traject?

Ik denk dat ik nog geen hoogte punten heb bereikt maar alleen nog dieptepunten. Maar mijn hoogte punten komen eraan, dat voel ik.

6. Wat zijn je hobby's?

Mijn hobby's zijn vooral haken en lezen. Maar sporten is voor mijn ook wel een hobby. Ik sport graag en zie dat vooral als een ontspanning.

7. Sport je? Zo ja wat vind je het allerleukste om te doen?

Ik sport graag. En dan vooral de lessen die ik volg. Dat zijn pump, yoga in verschillende vormen. Maar ook lekker buiten fietsen of wandelen is fijn.

8. Ben je van plan de komende 4 weken hetzelfde aan te pakken als je tot nu toe gedaan hebt? Zo niet waarom?

Deze komende 4 weken ga ik anders aanpakken. Me beter voorbereiden om mijn voeding. Alles netjes meenemen. Ik ga ervoor.

Ik heb er mega super veel zin in om te gaan starten. Ik kan niet wachten. Mijn doel voor de maand mei is dan ook echt die 5 kilo aantikken. Als dat gebeurt ben ik trots op mezelf. Maar ik weet dat ik er alles aan ga doen met het doel te behalen en weet echt wel dat ik dit kan. Met de hulpmiddelen die ik bij de hand.

Ik zeg tegen mezelf succes wijfie! JIJ KAN DIT !

Wil je me volgen dan ik te vinden op Facebook onder de naam: fitgirl madelinde. Ik plaats daar redelijk vaak mijn dingen op. Dat ga ik nu ook meer gebruiken zoals voor mijn voeding maar ook sporten.

#teamgo4food #strijdtegendekilos

 Liefs Madelinde  


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn