Voeding & Sport

Voeding bepaald voor 70% of jij je gewichtsdoelen gaat halen. 

Of je nu wilt afvallen, aankomen of gewoon fit wilt blijven. Voeding heeft 2 keer zo veel invloed op het resultaat dan trainen alleen. 

Je kunt alle buikspier oefeningen doen die je wilt, zolang je vetpercentage te hoog is ga je er helemaal niks van zien! Het "laagje" over je buikspieren zal dus eerst weg moeten en dit gaat je alleen lukken door de juiste voeding. 

Hetzelfde geldt voor personen die juist aan willen komen. Je kunt zware gewichten heffen in de hoop dat je wat "groter" of "breder" wordt, maar zolang je voeding niet goed is afgestemd gebeurd er vrij weinig. Je spieren hebben de juiste energie nodig om te groeien en te herstellen. Deze groep zal juist een calorie overschot moeten creëren. En nee..... dat betekend niet dat je alles kan eten wat je wilt. Als sporter ben je wellicht lichamelijk topfit en wil je juist een afgestemd voedingsplan op je trainingen. Wat moet ik eten/drinken voor, tijdens of na een een training? En wat ga ik eten op een dag dat ik niet train? Hoe hou ik mijn energie voorraad op peil en zorg ik dat ik de volgende training weer volledig hersteld ben? Met deze vragen kan ik je helpen. 

Sport en Carolien

Sporten hoort voor mij bij mijn levensstijl. 

Ik vind het heerlijk om na een drukke dag me lekker te laten gaan in de sportschool, Krachttraining behoort bij mijn favorieten. Momenteel wil ik heel graag het lichaam krijgen dat ik mooi vind! Daar werk ik keihard voor en geef ik flink discipline kwa eten en sporten. Fitness/krachttraining is een zware sport, ik ben nu ongeveer 3 keer in de week in het krachthonk te vinden. Elke dag zorg ik er voor dat mijn voeding optimaal is door vooruit te denken.... Om mijn persoonlijke doelen te behalen leer ik dat het volgende ook heel erg belangrijk is: 


Een stok achter de deur te hebbenPersoonlijke contact met elkaar hebbenEerlijk bent tegen elkaar nodig hebtKeuzes te maken op voedingsgebiedDat je een klik met elkaar hebtEen op maat gemaakt persoonlijk voedingsadviesIk weet hoe belangrijk het is om als sporter de juiste voeding binnen te krijgen zodat je prestaties optimaal zijn! Ook hier geldt weer elk lichaam is anders en elk lichaam reageert anders. Het is daarom heel belangrijk om een op maat gemaakt programma te maken die speciaal voor jou is! Een goede training in combinatie met de juiste voeding spelen een belangrijke rol voor je prestaties. Meer conditie? of meer kracht? Of juist afvallen? Go 4 Food & Fit heeft een passend advies en ondersteuning. Net zoals bij afvallen moet je bij sport in combinatie met voeding ook discipline en doorzettingsvermogen hebben. En natuurlijk moet je de juiste keuzes kwa voeding maken, daarom is een op maat gemaakt voedingsschema ideaal, ik berekening wat je per dag binnen mag krijgen met de juiste koolhydraten, eiwitten en vetten*, zodat je lichaam in de sport optimaal kan functioneren.
 

Wil je meer informatie over voedingsschema in combinatie met jouw sport, stuur me dan een email:  info@go4food.nl


* Het kan zijn dat u als sporter aanvulling nodig heeft met supplementen.
Wat is jouw traject met jezelf?

Mijn traject begon in 2013. Ik woog 93 kg en voelde me zwaar ongelukkig. Had van alles geprobeerd maar toch lukte het me nooit om het vol te houden en zat alles wat ik af was gevallen er weer terug bij en vaak nog meer ook. Het was voor mijn in 2013 klaar en dus begon ik mijn traject ik ging opzoek naar een manier die vol te houden is en die ik als ik op gewicht zou zijn ook vol zou houden en zo begon ik mijn traject. In 2015 was ik ruim 20 kg afgevallen en was het volgende traject om mezelf op gewicht te houden, 2 jaar later woog ik nog steeds hetzelfde, missie dus tot dat punt gelukt !

Op 3 mei 2017 was de start van Go 4 Food & Fit. Een traject om mensen te gaan helpen/begeleiden in hun eigen traject en wow wat een mooie trajecten! Ik heb in de bijna 2 jaar vele mensen mogen begeleiden en die hadden allemaal hun eigen doel. Mensen die wilde afvallen of juist fitter wilde worden iets wat ik zelf tijdens mijn eigen traject ook herkende. Go 4 Food & Fit heb ik opgestart met de ervaringen die ik zelf heb als ik iets begin wil ik graag weten wat ik aan het doen ben en hoe dit voelt. Zo kwamen er ook een aantal mensen bij mij in de praktijk die graag spiermassa op wilde bouwen en sterker wilde worden. Iets waar ik zelf nog niet heel veel ervaring mee had want.... ook ik had zeker niet het zelfvertrouwen om naar de sportschool te gaan want wat dachten andere mensen dan wel niet.... in mijn hoofd heb ik krachttraining altijd heel interessant gevonden en in mijn jongere jaren deed ik wel vaak iets in de sportschool aan een beetje fitness meer dan dat nooit....

Toen ik in 2015 ongeveer op gewicht was ben ik voorzichtig aan wat gaan fitnessen en toen ik Go 4 Food & Fit startte en ik dus een aantal mensen aan het begeleiden was kwam er bij mij steeds meer de kriebels van zelf meer spiermassa opbouwen, mijn lichaam was al zo ver gekomen tot hoever kan het eigenlijk. Ik ben 36 jaar als ik het wil dan moet ik het nu doen anders doe het nooit meer. En zie hierboven het resultaat.....

Ik vind krachttraining zo'n geweldige sport, kan er mijn hoofd bij leegmaken en krijg na het sporten zo'n boost dat ik al vrij snel podium kriebels kreeg. Ik wilde heel graag de ervaring op doen van een wedstrijd, hoe voelt dat? Wat moet je doen? En waar is je grens? Wat kan je lichaam? En dus ben ik met een coach deze wedstrijd gaan doen, zonder coach die er goed verstand van heeft word bikini fitness een hele uitdaging en dat is het met coach ook al.
Sommige mensen vinden het lelijk en een stomme/domme sport, ik vind het een prachtige sport waar ik me in gevonden heb. Het traject ga je met jezelf aan en bepaal je zelf wat je doel is. En dat maakt elk traject bijzonder en mooi, doe wat bij je past en zoek zo af en toe ook je grens eens op om jezelf weer even wakker te schudden 😉 

3 maart 2019 was het zo ver mijn 1e bikini fitness wedstrijd was aangebroken, na maanden van kei hard werken in de sportschool maar ook in de keuken was het dan zo ver. Dit was de dag waar ik naar toe had gewerkt voor mezelf, echt iets doen wat IK leuk vind! Op deze dag behaalde ik een mooie 3e plek en werd mijn harde werken beloond. Een hele gave ervaring welke voor mij zeker niet de laatste keer is geweest.


Ik wil graag benadrukken dat afslanken ook lukt zonder te sporten, dit is echt mijn doel en als je bij Go 4 Food & Fit een traject aan gaat is er niemand die jou verplicht om te sporten tenzij je natuurlijk zelf heel graag sport. Sporten is goed voor je welzijn maar mijn ervaring leert dat als je eenmaal op gewicht bent of al lekker afgevallen bent de beweging ook vaak wel komt, in welke vorm dan ook. Toch zin om te gaan sporten maar je weet niet waar je moet beginnen, kijk dan bij 1 op 1 trainingen en lees wat ik voor je kan doen. 

Mijn quote is:   JE MOET DOEN WAT BIJ JE PAST en waar jij je lekker bij voelt!

Mocht je vragen hebben omtrent afslanken, deze sport of andere sporten stuur me dan een berichtje.

Groeten Carolien 


14073062_118067171976100_1529456111_n
17596664_172514576601087_6274572612408442880_n
14350531_1131855310216119_5654187637590720512_n
15306592_603333803200835_821689688254316544_n
16229178_1774467409546402_7420965526207201280_n
14448452_1603837333243271_6043288567684268032_n
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn